His Dark Materials Dizi İncelemesi

His Dark Materials inceleme yazım..🤗

Merhaba sevgili okur, güzel bir dizi İncelemesi ile karşınızdayım. Hem fantastik hem de bilimkurgu unsurlarını içinde barındırmasıyla ve özellikle de açılışıyla beni büyüleyen bir dizi İncelemesi oldu.

Ailesinin hatalarının ceremesini çekmek zorunda olan,uzun yıllar kendini öksüz sanmış Lyra’nın hikayesi beni oldukça etkiledi.

Kendi içinde kuralları olan bir evrendeyiz. Her insanın kendi ruhuyla bağlantılı hayvan şeklinde bir cini var. O acı çekerse siz de çekiyorsunuz. O ölürse siz de ölüyorsunuz.

Duruma göre şekil değiştirebiliyorlar ve sizi dinliyorlar.Amaçlarını ve tam olarak kim olduklarını bir türlü anlayamadığınız, Aurora adlı ülkeyi yöneten Magisterium adında bir kuruluş var. Bunun yanı sıra daha alt tabakadan oluşan Çinganlar olarak adlandırılan bir topluluk mevcut.

Dizinin her bölümünde bir olay çözümleniyor ve siz sona doğru yaklaşırken yani sorularla karşılaşıyorsunuz. Krallığını geri almak isteyen bir ayı ve tuhaf bir balon pilotuyla yolculuğa çıkıyorsunuz. Ailevi mevzular da cabası. Çok fazla sır vermek istemiyorum .

Bütün bunların yanı sıra bir toz mevzusu var ki ilk sezon onun tam olarak ne olduğunu açığa vurmadılar. Dizinin bilim kurgu kısmı sanırım burada devreye giriyor. İki paralel evren mevcut.

Çözülmesi gereken yeni sırlar var. Ben diziden oldukça keyif aldım ve tuhaf fantastik dünyası beni içine çekmeyi başardı.

His Dark Materials Daha Detay ve Yorum?

İlk bölüm itibariyle dizi, başarılı bir kitap serisine dayanmasının verdiği yetkiyle eteğindeki tüm taşları sunmuş gibi görünüyor. Aynı anda hem eserin asıl odaklandığı yetim kalmış Lyra Belaqua’yı hem de dizinin geçtiği dünyayı, bölümün açılışından itibaren tanımaya başlıyoruz hem de ileriki bölümler için belli ki büyük bir öneme sahip olacak olan Dust (Toz) meselesine, iyi mi kötü mü olduğuna karar veremediğimiz gri karakterlere, Kuzey denilen coğrafi bir mekândan izlenilebilen çoklu evren teorilerine giriş yapıyoruz. Bunun yanında kaçırılan çocuklar var, bu çocukları kaçıran Hamhum isimli bir grubun varlığından ürküyoruz. Ayrıca bir de Magisterium ile temsil edilen ve gerçek dünyamızın karanlık zamanlarındaki dini otoritelerini çokça andıran bir din-bilim çatışmasını hissediyoruz.

Diğer yazılarımı okumayı ihmal etmeyin.

Yazar Hakkında
Toplam 274 yazı
Üzgün Kiraz
Üzgün Kiraz
Yorumlar (Yorum yapılmamış)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

×

Bir Şeyler Ara