Arcane Dizi İncelemesi

Arcane incelemesi sizlerle. Netflix’in son dönemde oldukça fazla izleyiciyi ekran başına çekmeyi başaran eseri. Dizi yayınlandığı ilk haftada en çok izlenen yapımlar arasında yerini almayı başardı. Bu başarısıyla 2. sezonun geleceği kesinleşti.

League of Legends oyununun izleyiciler için duygusal bir anlama sahip olması mı yoksa dizi gerçekten övgüleri hak ediyor mu? Hazırsanız incelemeye başlayalım.

Arcane’in karakter tasarımı, görsellik ve animasyon tarzı ise belki de dizinin en güçlü yanı. Şehir tasarımlarının sadece görsel bir öge olarak değil aynı zamanda hikâyenin bir ögesi olarak kullanılması oldukça başarılı. Çizim tekniklerinin bölgelere göre değişmesi, hatların karakterlere göre değişmesi oldukça keyifli.

Sadece durağan sahnelerde değil aynı zamanda aksiyon sahnelerinde de akış gerçekten çok iyi. Seçilen kamera açıları izleme keyfini artırmanın yanı sıra sahne hâkimiyetini de izleyiciye veriyor. Ekip görsellik ve renk konusunda ellerini korkak alıştırmamışlar. Epik bir sahneyi izleyicinin önüne getirmek için teknolojinin her damlasını kullanmışlar. Karakter hareketlerindeki doğallık animasyonun başarısıyla birleşiyor.

Bu da sürekli olayı yorumlayıp karakterin söylediklerinden ruh durumunu analiz etmek zorunda bırakmıyor ve izleme keyfinizi kesinlikle artırıyor.Renk paletlerinin seçimi ise neredeyse kusursuz. Zaun’un karanlığı ve kötülüğü yeşil ve siyah tonlarına hapsedilmişken, ütopik Piltover şehri altın sarısı ve beyaz renklerin hakimiyetinde. Böylece Runterra evrenine hakim olmayanların bile rahatlıkla fark edebileceği zıtlık kelimelerin ötesine geçiyor.

Arcane Giriş Müziği 🎶

Seslendirme ekibinin yapması gereken şeyi başarıyla ekrana taşıdıklarını söylemek mümkün. Özellikle bazı animasyonların seslendirilmesinde göze çarpan sonradan ekleme hissi Arcane’de yok. Karakterlerin hislerini yüz ifadelerinden çıkarmakla kalmıyor aynı zamanda seslerine işlemiş korkudan, mutluluktan veya sinirden de anlayabiliyoruz. Yapılan seslendirme ekrandaki karakterlere uygun. Ayrıca seslendirme League of Legends oyununda seçilen karakter seslerine oldukça yakın.

Riot Games’in yapımcılığını üstlendiği Arcane yapımı şu anda IMDb üzerinden 9,3 puan almış durumda. Animasyon dizisi ilk sezonunun tamamlanmasıyla yüksek bir puan topladı. Dizinin birtakım eksikliklerine rağmen bu kadar yüksek bir skor alması izleyicinin oyun üzerinden karakterlere duygusal olarak bağlanması olabilir. Rekabet temeline dayalı oyunda yönettiği karakter ile zafere ulaşması oyuncunun doğrudan karaktere bağlanmasına yol açabiliyor. Defalarca kez oynadığı, repliklerini ezbere bildiği ve mekaniklerine fazlasıyla aşina olduğu karakterin yaşamına dair yeni şeyler öğrenmek izleyicinin yapımı beğenmesinde oldukça önemli bir etken. Dolayısıyla bu tip izleyici, içeriğin ne anlatmaya çalıştığından ziyade ekranda gördüğü karakterlere olan duygusal bağıyla hareket ediyor.

Bunun yanı sıra Arcane dizisinin Runterra evrenine dair hiçbir bilgisi olmayan izleyicileri ise hayal gücü ve görsellik konusundan yakalıyor ki, bu konuda gayet haklı olduğunu söylemekte fayda var. Başarılı animasyon teknikleri, evrenin katmanlı yapısı bu konuya aşina olmayan izleyicinin bile etkilenmesini sağlayabiliyor.Sonuç olarak büyük bir kitleye sahip Arcane dizisinin hak ettiğinden biraz daha fazla övgüyle karşılandığını düşünüyorum. Şu sıralar olması gereken noktadan daha üstte tutuluyor. Bazı noktalarda karakterlere ve evrene olan samimiyetimizin tükettiğimiz eserin önüne geçmesine izin vermemeliyiz. Daha iyiye götürülebilecek senaryosu ve zaten muhteşem olan görsel sunumuyla Arcane 2. sezona umutla girecektir.

Diğer yazılarımı okumayı ihmal etmeyin.

Yazar Hakkında
Toplam 270 yazı
Üzgün Kiraz
Üzgün Kiraz
Yorumlar (Yorum yapılmamış)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

×

Bir Şeyler Ara