KurtAdam Efsanesi ve Mitolojisi

Bugün sizlere kurtadam 🐺 efsanesi ve mitolojisi hakkında genel bilgiler paylaşacağım. Keyifli okumalar dilerim..👍

Kurtadamlar bilindikleri gibi dolunayın çocuklarıdır, ancak güçlerini geceden de alırlar. Her dolunayda dönüşmek zorundadırlar. Bazı güçlü kurtadamlar ki bunlar enderdir- dolunayı insan formunda geçirebilirler. Dolunay zamanı, kurt formuna dönüştüklerinde insan bilincinden tamamen uzaklaşırlar, kan ve ete olan açlıkları artar. Aç oldukları her an daha da sinirli bir hale bürünürler ve iyice saldırganlaşırlar.Duyu organları aşırı derecede gelişmiştir, öyle ki damarlarda akan kanı bile hissedebilirler. Bu durum sadece kurt formu için geçerli değildir, insan formundayken de duyu organları bir hayli hassastır. Refleksleri üst düzeydedir, atiktirler. Gümüşün her türlüsünden korkarlar. Gümüş onları etkisiz kılar. Bir kurtadamı öldürmek için bedenine gümüş herhangi bir şey saplayıp orada bırakmak yeterlidir, aynı zamanda kalbini göğsünden söküp almak da bir kurtadamı öldürebileceği gibi kurtadamı belinden kesip iki parçaya ayırmak da onu öldürür.

kurtadam efsanesi ve mitolojisi

Kurtadamlar, klanlar halinde yaşarlar ve alfalık, klanın en yaşlı bireyindedir. Ancak bir kurtadam alfaya karşı gelip de alfayı devirirse o zaman alfalık el değiştirir. Alfa, klandaki en güçlü kişidir. Bütün klandaki kurtlarla, kurt formundayken iletişim halindedir ve onları hissedebilir. İnsan formundayken de alfaya olan saygı yitirilmez, o geçtiği zaman herkes boyunlarını ona sunar gibi selam durmak zorundadır. Beta, bir klandaki ikinci büyük kişidir.Klandaki ufak tefek tartışmaları bitirmek ve klanın yararına verilen kararlar önce betadan geçer daha sonra alfaya sunulur. Betalar, alfaların sağ kollarıdır. Omega denilen kurtlar ise yalnız yaşayan kurtlardır. Unutulmamalıdır ki, klan halinde gezen kurtadamlar, yalnız yaşayan kurtadamlardan daha güçlüdür. Uzun süre yalnız yaşayan kurtadamlarda belirgin bir güç kaybı gözlenir. Böylelikle bir kurtadam, klana bağlı kalmak durumundadır.

Halihazırdaki bilimsel bilgiler, kurt adam olayında olduğu gibi bir insan formunun bu kadar kısa zamanda bir başka biçime dönüşmesinin kesinlikle olanaksız olduğunu ortaya koyuyor. Dolayısıyla kurt adam efsaneleri tümüyle cehalet ve kuruntu üzerine kurulmuş olabilir. Fakat yine de yüzlerce yıldır bildirilen bu tür olayların gözardı edilemeyeceği belirtiliyor.

Diğer yazılarımı okumayı ihmal etmeyin.

Yazar Hakkında
Toplam 271 yazı
Üzgün Kiraz
Üzgün Kiraz
Yorumlar (2 yorum)
Ahmet Ozan
Ahmet Ozan Yanıtla
- 6:35 pm

Çocukken bir kutuya kaset takardık film izlemek için o geldi aklıma 😀 kurtadamlar en çok korktuğum filmde idi

    Üzgün Kiraz
    Üzgün Kiraz Yanıtla
    - 10:30 pm

    Yorumunuz için teşekkürler. Kurtadam filmlerini çok seviyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

×

Bir Şeyler Ara