Blog Yazarların Yaptığı Hatalar Kısım 1

Blog yazma oranı her geçen gün artıyor, artık büyük küçük her yaştan insan blog yazıyor. Fakat, okuduğum bazı blog yazılarında bazı hatalar görüyorum. Yeni başlamış blog yazarlarına naçizane tavsiyelerim teşekkürler..🤗

Tanıtım Eksikliği

Blog yazarak, bloğunuzun kısa bir sürede iyi yerlere geleceğini düşünüyorsanız düşüncenizi değiştirmenizi tavsiye ederim. Çünkü yanlış düşünüyorsunuz. İstediğiniz kadar özgün yazılar yazın, İstediğiniz kadar noktalama işaretlerine uyun veya istediğiniz kadar seo uyumlu makaleler yazın bloğunuz bir anda çok yüksek yerlere gelmez yani okuyucu kitleniz bir anda artmaz çünkü sizinle aynı içerikleri farklı şekillerde yazan binlerce kişi var. Okuyucu kitleniz bir anda artmaz diyorum çünkü bloğunuz insanlar tarafından bilinmiyor. Yani bloğunuzu yeterince iyi tanıtmamış olabilirsiniz.Konuyu pekiştirmek adına küçük bir örnek vermek istiyorum. Yeni bir sinema filmi veya yeni bir dizi yapıldığında günler hatta aylar öncesinden reklamları yapılıyor, fragmanları yayımlanıyor. Yani o film veya dizi hakkında insanlara bilgi veriliyor. Youtube de bile size o fragmanın 5 saniyesini izletmeden reklamları atla butonu çıkmıyor. Diyeceğim o film hakkında mutlaka kısa da olsa bir bilgimiz oluyor meraktan da olsa bakıyoruz. Filmin vizyona girdiğinde ise film veya dizi izlenme rekorları kırıyor. Ama o filmin tanıtımı hiç yapılmadan yayına verilseydi tabi ki bir anda izlenme rekorları kıramayacaktı. Tabi ki size bloğunuzu tanıtmak için bu kadar bütçe harcayın demiyorum ama küçük ücretler karşılığında blogunuzun tanıtımını yapabilirsiniz, tanıtım yazınızı yazarak farklı bloglarda özellikle de kaliteli kişisel bloglar da  tanıtım yazınızı yayınlatabilirsiniz veya sosyal ağ sitelerinde yazılarınızı paylaşarak daha fazla kitleye ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Hitap Etme Şekli

Özellikle yeni başlayan blog yazarlarının bir çoğu blog yazarken sanki karşısında askerlik arkadaşı varmış gibi veya o yazıyı sadece erkekler okuyacakmış gibi yazıyor şöyle ki; Blog yazan kişi yazının giriş cümlesinde hey millet, ne haber millet veya selam dostum gibi kelimeler kullanabiliyor. Yazıyı yazan kişi belki samimi olmak, yazıyı okuyacak olan kişilerle sohbet ediyormuş gibi yazmak istiyor belki ama bu bir çok kişiye göre hem samimiyetsiz hem saygısızlık oluyor. Belki bazı okuyucular bu tür hitap etme şeklini seviyor olabilir ama genele baktığımızda bu tür yazıları bir çok kişi sevmiyordur diye tahmin ediyorum en azından çevremden duyduğum kadarıyla bunu söyleyebiliyorum. Yani o yüzden blog yazısı yazarken bir kaç kişiyi düşünmekten ziyade geneli düşünerek yazarsak ve hitap etme şeklimizi de ona göre belirlersek daha iyi olacağını düşünüyorum.

Konuyu Okumadan Veya Konuyla Alakasız Yorumlar Yapmak

Konuyu okumadan yorum bölümüne geçip sadece kendi bloğunun adresini yazıp çıkmak, inanın bana size hiç bir şey kazandırmaz. Zaten böyle yapanların yorumlarını bir çok blog yazarı yayınlamaz Böyle yapmak yerine önce konuyu okuyup konu hakkında sormak istediğiniz, aklınıza takılan bir şey varsa yorum bölümünde konuyla ilgili düşüncenizi belirtebilirsiniz veya sormak istediklerinizi sorabilirsiniz, eğer soracağınız şey konuyla ilgili değilse iletişim sayfasından o blog yazarına ulaşabilirsiniz. Zaten site sahibi size ulaşmak isterse her türlü ulaşır, adınıza tıklar Google+ hesabınıza gider oradan da sitenize ulaşabilir ben genelde öyle yapıyorum ama bazı kişiler Google+ profiline blog adreslerini yazmıyor o zamanda o kişinin blog adresine ulaşamıyorum o yüzden profil bilgilerinizde blog adresinizi de yazarsanız size ulaşmak isteyenlere kolaylık yapmış olursunuz.

Yazar Hakkında
Toplam 270 yazı
Üzgün Kiraz
Üzgün Kiraz
Yorumlar (Yorum yapılmamış)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

×

Bir Şeyler Ara