Yeni İşe Adım Atmak

Merhaba herkese 1 haftadır taşınma işleri ile meşgul oldum. Yeni bir işe adım attım. Yoğun ve yorucu bir hafta oldu. Bende bu konuda yazmak istedim bir işe girdikten sonra neler yapmalı, nelere dikkat etmeli ve yeni bir işe başlayanlar için önerilerimi sıralamak istedim.

Peki yeni bir işte önemli olan nedir?

Sonuçta yeni bir iş, yeni bir arkadaş ortamı, yeni müşteriler… İster daha önce çalışmış ve iş değiştirmiş olun, ister ilk kez işe girmiş olun; yeni mesai arkadaşlarınızla ve yeni işinizle tanışmak, heyecanlı olduğu kadar gerginliğe de neden olabilir.

Peki, bu süreci en sağlıklı şekilde nasıl yaşayabilirsiniz? 

İlk İzlenim Önemlidir

Yeni işinizde ilk gününüz! İlk iş günlerinde çalışma arkadaşlarınızla tanışacak, işi daha yakından tanıyacaksınız. Bu süreçte ilk izlenimin önemli olduğunu unutmamalısınız. Temiz ve özenli bir şekilde giyinmek, tanıştığınız insanlara karşı güler yüzlü yaklaşmak, kibar olmak oldukça önemli. İletişim sırasında seçilen kelimelerin gücü malum.

Öğrenmeye Açık Olun

İşi aldığınıza göre muhtemelen diğer adaylardan daha güçlü bir CV’ye ve daha yüksek bir motivasyona sahipsiniz. Bunu düşünerek öz güven depolamak çok güzel, fakat yine de yeni bir işe başlıyorsunuz ve elbette eksik noktalarınızın olması gayet normal. Bu süreçte önemli olan, iş hakkında ya da kurumun kültürü doğrultusunda aklınıza takılan soruları uygun bir üslupla sormak ve eksiklerinizi bu sayede gidermek.

Planlı Çalışmaya Özen Gösterin

Kabul edelim; hiçbir işveren belirlenen mesai saatlerine ve çalışma şartlarına uyum sağlamayan ve bu nedenle düzeni bozan bir çalışan ile iş birliği yapmak istemez. Kısacası mesai saatlerine ve belirlenen kurallara uyumlu bir şekilde çalışmaya özen göstermelisiniz. Eğer belirlenmiş kurallar hakkında aklınızda soru işaretleri varsa bu konuyu yöneticinizle ya da şirketinizin insan kaynakları uzmanı ile konuşabilirsiniz.

Başa Çıkabileceğinizden Fazla Sorumluluk Almayın

Zaman yönetimi yapabilmek için doğru yöntemleri kullanabilmek elbette önemli, fakat var olan iş planınızı yetiştirememenize neden olabilecek sorumlulukları almamak da gerekli. Çünkü ne kadar disiplinli çalışırsanız çalışın; fazla sorumluluk almak, mesai saatleriniz içerisinde işleri yetiştirmenize imkân vermeyebilir.

Yardım Almaya ve Yardım Etmeye Açık Olun

İşlerin yetişmediği durumlarda ya da herhangi bir projeyi oluşturma sürecinde yetkin olmadığınız bir konuda ekip arkadaşlarınızdan yardım almanız gerekebilir. Öncelikle bunun bir güçsüzlük göstergesi olmadığını kabul etmeniz gerekir. Çünkü önemli olan, çalıştığınız şirket adına yaptıklarınızdır. Dolayısıyla en iyi işi çıkarmak için ihtiyacınız anında yardım almaktan çekinmemelisiniz.Tabii yardım almak kadar yardım etmek de normal. Arkadaşlarınızın size ihtiyaçları olduğunda iş planınızda gerekli düzenlemeleri yapmalı ve gerekli desteği sağlamalısınız. Bir diğer deyişle yardımsever olmalısınız.

Yaptığınız İşe ve Kendinize Güvenin

Konfor alanınızdan çıkıp yeni bir çalışma ortamına dâhil oldunuz. Öncelikle ilk kez işe girmiş olun ya da yıllarca deneyiminiz olsun, yeni işe başlama stresinin oldukça olağan bir durum olduğunu not düşelim. Fakat sağlıklı bir iş hayatı için bu stresin hem kendinize hem de yaptığınız işe olan güveninizi etkilemesine izin vermemek gerekiyor.

Diğer yazılarımı okumayı ihmal etmeyin.

Yazar Hakkında
Toplam 271 yazı
Üzgün Kiraz
Üzgün Kiraz
Yorumlar (2 yorum)
Muhammed
Muhammed Yanıtla
- 12:48 pm

Hayırlı olsun, başarılar dilerim…

    Üzgün Kiraz
    Üzgün Kiraz Yanıtla
    - 6:28 pm

    Teşekkür ederim.👍✔️🤗

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

×

Bir Şeyler Ara