Kişisel Bloglar için 12 Altın Kural

Blog yazıları nasıl yazılır ve blog siteleri nasıl tasarlanır için birçok soru var. Blog açmak nasıl olur. Blog nedir. Anlamlı yazı nasıl yazılır. Blog yazarken çay mı içilir yoksa soda mı. Altta kişisel blog açmak ve blog yazıları yazmak için 12 altın kural bulunuyor.

1. Tutkunu Bul; İlgi alanın üstüne blog yazıları yazmak zorunlu değildir ancak kesinlikle yardımcı olur. Tutkun ne üstüne? Psikoloji mu? Teknoloji mi? Kedi bakmak mı? Tutkunu bulduysan, ne olursa olsun onun üstüne blog yazıları yazmak gerekir. Hayatı yaşarken öğrendiklerin hakkında yazmayı ya da karatay diyeti ya da ağır konularda yazmayı önermiyorum. Aslında söylemek istediğim, bir konuya özel bir açıdan bakmıyorsanız o konuda yazmamalıyız. Eğer her şeyiyle o konu üstüne yaşıyorsanız o zaman yazabiliriz.

2. İdeal Okuyucularını Belirle; Tutkunu bulduktan sonra kimlerin yazılarını okuyacağını bilmen gerekir. Okuyucularım genelde hayatı yaşarken öğrenmeyi amaçlayan insanlar, bu şekilde anı yaşarken kendini daha anlamlı bir hayata doğru götürenler. Eğer yemek üzerine yazmak istiyorsan, ideal okuyucuların evde yemek pişiren kişiler olacaktır. Seyahat üzerine yazacaksan, ideal okuyucuların gezmeyi seven insanlar olacaktır. Yazılarını onlara göre kişisel blogunda ayarlaman gerekir.

3. Değer Kat; Söyleyebilirim ki insanların hayatlarına değer katmıyorsan insanlar seni okumaz.Ancak bu blog yazıların değer katıyorsa kaliteli okuyucu kitlesini sayfana çekebilirsin. Ancak blog yazılarınla değer katarak insanları uzun dönemli olarak blogunu okutabilirsin.

4. Orijinal Ol; Birçok farklı blog’da senin yazacağın konularla ilgili yazılar bulunuyor. Peki senin Blog’un nasıl farklı olacak? Senin karakterin sayesinde. Blog’unu farklı kılan kişi sensin. Senin bakış açın, yaratıcılığın ve değer katman.

5. İlgi Çek; İnsanların yazılarını paylaşmasını istiyorsan, ilgi çekici ol. Etkileyici konular üzerine yaz.

6. Kendin gibi Davran; Herkes özeldir ve sizin hikayeniz önemlidir. Hikaye anlatmanın en önemli yanı ise önemsiz yerleri çıkarmaktan geçer.

7. Dürüst Yaz; Eğer insanların yazılarını okumasını istiyorsan, blog yazılarının gerçek olması gerekir. Gerçek gibi hissettirmesi gerekir. Yazdıklarına gerçekten inanıyor musun? Eğer inanmıyorsan, okuyucuların da inanmaz.

8. Tasarım; Blog’umun güzel gözükmesinin en büyük nedeni temamın güzel olması, sunucumun iyi olması, ve en önemlisi nasıl gözükmesi gerektiğiyle ilgili bir hayalimin olmasıydı. O hayale sahip olduktan sonra onun üstüne gitmiş olmamdı. Eğer nasıl gözükmesi gerektiğini bilmiyorsan, etkileyici tasarımlı bir blog oluşturmak kolay değildir. En iyi blog siteleri bu şekilde oluşturulur.

9. Kendi İç Sesini Bul; Zamanla iyi blog yazarları kendi iç seslerini dinlemeye ve kendine has okuyucuların sevdiği bir yazı tarzıyla yazmaya başlarlar. Kendi tarzını bulmak daha gerçek, farklı ve etkileyici blog yazıları yazmanı sağlar.

10. Sosyal Medya; Facebook ve Twitter kullanımı kesinlikle önemlidir çünkü insanlarla iletişim kurmamızı sağlar. Ancak ilk önce yazıya odaklanmak sonra sosyal medyaya odaklanmak gerekir.

11. Araştır; Yazı yazabilmenin en önemli noktalarından biri araştırma yapabilmektir. Blog yazılarımda detaylı bilgiler verebilmemin en önemli nedeni yazı yazmadan önce araştırmaya vakit ayırmam.

12. Hayatını Yaşa; Hayatla ve yaşadıklarınla ilgili yazılar yazıyorsun (ya da bir kısmıyla ilgili), bu nedenle hayatı yaşaman gerekir. Yazı yazmanın önüne her zaman ilişkileri, aileyi, sağlığı, kişisel gelişimi, sporu, deneyimleri koyman gerekir.

Diğer yazılarımı okumayı ihmal etmeyin.

Yazar Hakkında
Toplam 269 yazı
Üzgün Kiraz
Üzgün Kiraz
Yorumlar (Yorum yapılmamış)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

×

Bir Şeyler Ara