Resimde bir kitaptan yüzlerce kelime çıkıyor, kelime harf ve nokta.

Kelime, Harf ve Nokta

Bir Nokta, Bir Harf, Bir Kelime Neleri Değiştirir? Bir nokta bir harf insan hayatını değiştirir, yaşatabilir, öldürebilir. Bir kelime dünyanın kaderini değiştirebilir. Bir nokta bir insanın hayatta kalmasını sağlayabilir: Kelimelerin kendi dünyaları, kendi sınırları ve bilgelikleri var.

Kelimeleri değiştir, hayatın değişsin!

Kör bir adam, bir bahar günü, şehrin manzarasının en güzel göründüğü yerlerden birinde dilencilik yapıyormuş. Dizlerinin dibinde duran tabelanın üzerinde “Doğuştan kör” yazılıymış. İnsanlar umursamaksızın dilencinin önünden geçip gidiyormuş. Bir reklamcı bu durumu görmüş ve tabelayı alarak arkasına bir şeyler yazmış, olduğu yere tekrar bırakmış.Daha sonra, oradan gelip geçen ve bu tabeladaki yeni yazıyı okuyan herkes, dilencinin önündeki kutuya para

atmaya başlamış. Onca kişiyi etkilemeye ve dilencinin şapkasının kısa sürede parayla dolup taşmasına bir cümle yetmiş. Şöyle yazıyormuş tabelada: “Güzel bir bahar günü… Ama ben baharı görmüyorum…”Kelimelerin gücü böyledir: “Acı verir, hayatları mahveder ve savaşları başlatır ya da düşündürür, duygulandırır ve güzel davranışlara yol açar. Bunları yapabilmek için gereken sadece birkaç kelime” Yazılı ve sözlü dilin etkili ve doğru kullanımı bireylerin yaşamını önemli ölçüde etkilemektedir. Sözcüklerin seçilerek doğrudan ve dolaylı anlamlarına göre etkili kullanıldığı, ifade ve hitabet yeteneği gelişmiş bireylerden oluşan toplumlarda başarılı olmak daha kolaydır. Ağzımızdan çıkan her sözcüğün titreşiminde sihir saklıdır.

Kelimelerin anlamları ve niyetleri vardır. Tıpkı ruhumuzdan, kalbimizden geçen duyguların da olduğu gibi… Birileri sizin hakkınızda sürekli aynı sıfatı telaffuz etse bir yerden sonra siz de kendiniz için aynı şeyi düşünmeye başlamaz mısınız? Kelimelerin gücü hiç de öyle küçümsenecek gibi değil…İnsan beyni kelimelerle düşünür. Düşünceleriyle duygulanım yaşar. Duygulanım durumuna göre de davranış sergiler. Bazen bu zincir duygu, düşünce, davranış ya da davranış, duygu, düşünce olarak da gelişebilir. Sonuçta davranışları, etkileyen bir düşünce boyutu vardır. Düşünceler ve kelimeler insanın kaderini çizer. Kendini gerçekleştiren
kehanet dediğimiz olayı bazen çevre bazen de insanın kendisi yaratır. Genellikle insanın kendisi yapar. Sonuçta çevrenin söylediklerine inanıp bunu kendi kaderi gibi algılamak bireyin elindedir. 

Olumsuz cümlelerin yerine olumlu kelimelerden oluşan olumlu cümleler kurmak kelimelerin sihridir ve bu paradoksu kırmak için yeterlidir.

Sihirli kelimeleri bulmanız ve kullanmanız dileğiyle!

Yazar Hakkında
Toplam 271 yazı
Üzgün Kiraz
Üzgün Kiraz
Yorumlar (Yorum yapılmamış)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

×

Bir Şeyler Ara