İngiliz Avukat ve Yaşlı Adam

Bir ingiliz avukat truro yakınlarında ördek avına çıkar. Bir ördeği vurup düşürür, ancak ördek çitin diğer tarafındaki çiftçinin tarlasına düşer. Avukat tellerin üzerine tırmanırken, yaşlı bir çiftçi traktörünü ona doğru sürer ve ona:

– N’apıyorsun sen? diye sorar.

– Bir ördek vurdum ve bu alana düştü ve şimdi onu alacağım.

Yaşlı çiftçi peter,

-Bu benim mülküm ve sen buraya giremezsin” diye yanıtlar.

öfkeli avukat,

-İngiltere’deki en iyi dava avukatlarından biriyim ve bu ördeği almama izin vermezseniz, sizi dava edeceğim ve sahip olduğunuz her şeyi alacağım diye tehdit eder.

Yaşlı çiftçi gülümser ve görünüşe göre, cornwall’daki anlaşmazlıkları nasıl çözdüğümüzü bilmiyorsunuz. Bunun gibi küçük anlaşmazlıkları ‘üç tekme’ kuralı ile çözüyoruz.

-“üç tekme kuralı” nedir?

– Anlaşmazlık benim çiftliğimde gerçekleştiği için önce ben başlıyorum. Seni üç kere tekmeliyorum ve sonra sen beni üç kere tekmeliyorsun ve birimiz vazgeçene kadar bu tekmelemeler devam ediyor.

İngiliz Avukat, teklifi çabucak düşünür ve eski toprağı kolayca alt edebileceğine karar verip yerel geleneklere uymayı kabul eder.

Yaşlı çiftçi yavaşça traktörden aşağı inip avukata yaklaşır. İlk vuruşunda ağır çelik burunlu iş ayakkabısı avukat kasıklarına kadar girer ve onun dizlerinin üstüne çökmesine neden olur! Biraz aradan sonra ikinci vuruşunda hedef midesidir ve avukatın son yemeğini ağzından çıkartır. Avukat, çiftçinin üçüncü tekmesini arka ucuna yedikten sonra kendisini taze bir inek turtasına dört ayak pozisyonunda bulaşmış bir şekilde bulur.

İlk üç tekmeyi gençliği ile fazla zorlanmadan atlattığına sevinen avukat, gücünü yavaşça toplayarak ayağa kalkmayı başarır. Yüzünü ceketinin kolu ile silerek, “tamam, yaşlı moruk. şimdi benim sıram.” der.

Yaşlı çiftçi gülümser ve

-“hayır, pes ediyorum. ördeği alabilirsin” der.!

Eğitildiğinde, duyduklarının sadece yarısına inanırsın. Zeki olduğunda ise, bunun hangi yarısı olduğunu bilirsin.

“İyi bir zekaya sahip olmak yetmez, onu iyi kullanmayı da öğrenmeli insan. Descartes”

Kurnazlık “doğru olmayan”ı “doğru” imiş gibi göstererek, kendi çıkarı için “doğrunun peşinde olan aklı” yanıltma çabalarının tümüdür. Belirli bir süreç içinde kendi kendisiyle çelişkilere düşüp iflas etmeye mahkumdur.

Diğer yazılarımı okumayı ihmal etmeyin.

Yazar Hakkında
Toplam 271 yazı
Üzgün Kiraz
Üzgün Kiraz
Yorumlar (2 yorum)
Recep Altun
Recep Altun Yanıtla
- 12:42 am

Merhabalar.
İngiliz Avukat ve Yaşlı Adam kıssasını okuduktan sonra, yaşlı adamın saçlarının un değirmeninde ağarmadığı ortaya çıktı. Avukat ne hesap ederken, ne hesapla karşılaştı! Bence avukat, bu güreşte resmen tuş oldu. Helal olsun yaşlı adama! Ben o üç tekmeye bırakın ördeği, ördeğin düştüğü araziyi bile verirdim. (sözün gelişi)
Selam ve saygılarımla.

    Üzgün Kiraz
    Üzgün Kiraz Yanıtla
    - 8:15 pm

    Bu güzel yorumunuz beni etkiledi..🤗

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

×

Bir Şeyler Ara